Atelier
Vaste activiteit

Vier je verjaardag in Wereldmuseum Rotterdam

Reserveren tijdelijk niet mogelijk

Atelierfeestje | 6-12 jaar

Vier je verjaardag creatief met een workshop in het Atelier. 
 

Wat kun je verwachten?
In het museum zijn de mooiste voorwerpen te zien van over de hele wereld. Het museum lijkt wel een schatkamer! Je krijgt meteen zin om iets te maken. Je hebt de keuze uit drie verschillende workshops. Nadat je inspiratie hebt opgedaan op zaal, ga je zelf aan de slag in het Atelier. De museumdocent leert je de techniek en daarna ga je zelf het experiment aan. Iedereen gaat naar huis met een mooi resultaat. Bij de boeking kiest de jarige voor één van deze technieken:

Maak een marmerkunstwerk

Geïnspireerd op de Erbu techniek, een oude Turkse techniek om te marmeren, maak je zelf een ingelijst kunstwerkje op papier. Het is een bijzondere techniek, waarbij er getoverd lijkt met verf. 

Marmeren

Maak Metaalsierkunst

Ciseleren is een techniek om bijvoorbeeld blik, koper of zilver te versieren en wordt over de hele wereld gebruikt. Ambachtslieden gebruiken hun verbeeldingskracht om metaal te vormen tot rijkversierde kunstwerken. Er is weinig gereedschap voor nodig en je kunt er helemaal je creativiteit in kwijt. Oefen in het Atelier met het bewerken van metaal en maak je eigen Mexicaanse gelukshanger van blik.

Weven

Maak zelf een Koinobori – karperwindzak

Op 5 mei wordt Kodomi no Hi gevierd, de Japanse Kinderdag.  Ouders versieren voor Kinderdag hun huizen met koikarper windzakken. Deze sterke vissen staan symbool voor kracht, ze zijn zo sterk dat ze zelfs tegen de stroming in kunnen zwemmen! Door deze wapperende vissenvlaggen zo zichtbaar mogelijk op te hangen wordt geprobeerd de aandacht van de goden te trekken. Zij kunnen er namelijk voor zorgen dat de kinderen net zo sterk en dapper worden als een koikarper. Ga zelf aan de slag in het Atelier en maak je eigen kleurrijke koinobori die je thuis op kan hangen!

Koinobori

Verjaardagsfeest Superstraat | 6-12 jaar

Vier je verjaardag in de kindertentoonstelling Superstraat.

Hoera! Je bent jarig en dus is het tijd om een feestje te vieren. Het is Burendag in Superstraat en buurtceremoniemeester Freddy heeft voor jouw verjaardag iets speciaals voorbereid. Samen met je vrienden ben je welkom in Winstons Feestkeuken, die er graag samen met jullie een feestje van maakt.

Dadelballetjes maken in Winstons Feestkeuken
Dadelballetjes maken in Winstons Feestkeuken

Wat kun je verwachten?  In Winstons Feestkeuken is zoveel moois te zien én te leren over Wereldfeesten. Wist je bijvoorbeeld dat in China de verjaardag écht een familiefeest is en de kleur rood super belangrijk? Je maakt zelf rode Chinese knipkunst met het dierenriemteken dat hoort bij jouw geboortedatum. Lekker eten hoort ook bij Wereldfeesten, je maakt en proeft een zelfgemaakt feesthapje. De jarige krijgt van Freddy een cadeautje en al je vrienden gaan naar huis met een leuke Superstraat Goodybag. Na het feestje is er nog de gelegenheid om zelfstandig de rest van Superstraat te bekijken. 

Praktische informatie kinderfeestje

Let op! Boek ruim van te voren (4 tot 6 weken).

Voor: kinderen die 6 tot 12 jaar worden.
Duur: 90 minuten
Kosten: € 125,- voor maximaal 10 kinderen, inclusief entree.
Voor volwassenen wordt het reguliere entreetarief berekend. Museumkaart of Rotterdampas is geldig.
Kinderfeestje museum kan niet in combinatie met kortingsacties geboekt worden.
Tijdssloten: Het kinderfeestje is alleen te boeken binnen deze tijdsloten van 11.00-12.30 uur of van 13.30-15.00 uur. Het kinderfeestje in Superstraat is alleen te boeken op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. 

Wat krijg je?

  • Toegang tot het museum voor de hele dag
  • Verjaardagprogramma (persoonlijke ontvangst, begeleid programma in Winstons Feestkeuken of in het Atelier)
  • Een cadeautje voor de jarige

Extra: Tegen voordelig tarief is in ons museumcafé een kinderfeestje-menu te bestellen.
Graag vooraf reserveren, dan zorgen wij dat er een tafel voor jullie klaarstaat. Het menu is ter plekke af te rekenen bij het museumcafé.

Kinderfeest menu

Reserveren

Reserveren is tijdelijk niet mogelijk

Reserveren kan via het formulier hieronder. Voor vragen kan je contact opnemen met onze afdeling reserveringen: educatie@wereldmuseum.nl of 010-2707132 (ma t/m vrij: 10.00 - 17.00 uur).