Gebaren in superstraat
Vaste activiteit

Superstraat met gebaren

Een museum kun je het beste ontdekken in je eigen taal.

Bezoek Superstraat met Nederlandse Gebarentaal (NGT). Superstraat is de leukste straat van de wereld. Achter elke deur is een verhaal te vinden; ga je door deze straat, dan reis je door de hele wereld.

Vandaag heeft Freddy Burendag georganiseerd in Superstraat. Iedereen heeft voor jou iets voorbereid. Bijvoorbeeld Kevin; hij is kunstenaar en werkt met letters. Je kunt ook langs de feestkeuken van Winston. Hij is gek op koken en feestvieren en heeft jouw hulp nodig. Bij Rodney kun je tekenen & dansen en bij Mereym kun je samen een nieuwe stad bouwen. Of help Aga met haar nieuwe winkel. Verkoopt ze echt producten uit de hele wereld? Tijdens het museumbezoek wordt de klas in twee groepjes verdeeld. Elk groepje wordt begeleid door een museumdocent, bezoekt drie buren en doet verschillende activiteiten in huis of straat.

Superstraat met gebaren

Praktische informatie

  • Voor wie: groep 3 t/m 8 en speciaal onderwijs
  • Tijdsduur: 90 minuten
  • Tijdsblok: 09.15 tot 10.45 uur, 11.00 tot 12.30 uur, 13.00 tot 14.30 uur
  • Thema:
    • groep 3 & 4: verzamelen, wonen en feest (carnaval)
    • groep 5 & 6: wereldvoedsel, feest, beeldtaal
    • groep 7 & 8: identiteit, migratie, muziek en taal
  • Prijs: € 75,- per 8 leerlingen, incl. entree.  Per 1 januari 2025 gaat de prijs naar € 95,-

Samenwerking

Superstraat met Gebaren is voortgekomen uit het project "De taal van kunst ‘hoort’ iedereen". Het project is tot stand gekomen op initiatief van de Auris Dr. M. Polanoschool, een basisschool voor leerlingen van 3 tot 12 jaar die moeite hebben met horen. Dove en slechthorende leerlingen hebben Nederlands met Gebaren (NmG) of Nederlandse Gebarentaal (NGT) nodig om informatie te verwerven en te verwerken. Hun algemene ontwikkeling loopt anders dan die van horende leerlingen, omdat informatie niet altijd beschikbaar is op een voor hen begrijpelijke manier. Bij een bezoek aan een museum is er bijvoorbeeld vaak niet genoeg NmG- of NGT-aanbod aanwezig voor ouders om hun kinderen uit te leggen wat er te zien is. Het project gaat dit veranderen: het is bedoeld om passende informatie te bieden aan kinderen die doof of slechthorend zijn.

Wereldmuseum Rotterdam werkt binnen het project ook samen met Museum Boijmans Van Beuningen en Kinderatelier Kleinkunst. Dankzij het programma kunnen dove en slechthorende kinderen, zowel in school- als familieverband, makkelijker terecht in Rotterdamse musea.

Reserveren? Kies dan uit de volgende programma's:
1 begeleider op 5 kinderen
Adres school:
Naam contactpersoon
Betaalwijze
Heb je nog vragen of opmerkingen voor ons? We horen het graag!
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?
Blijf op de hoogte