Header Say Yes Karin en Orgeon
Verliefd, verloofd, getrouwd in Rotterdam

Say Yes met Karin en Orgeon

Ontmoet Karin en Orgeon

Van nieuwsgierige blikken op de Erasmus Universiteit tot alweer vijf jaar gelukkig getrouwd: het liefdesverhaal van Karin en Orgeon lijkt soms zo uit een romcom geplukt. Maar anders dan op het witte doek, is hun verhaal echt— oprecht en doordrenkt met liefde, geduld en een flinke dosis humor. In dit interview neemt het koppel ons mee in hun verhaal, waarin onverwachte momenten hen telkens weer dichter bij elkaar brachten.

Liefdesbetuiging in de tram

Orgeon: "We leerden elkaar kennen in ons eerste jaar op de Erasmus Universiteit. Ik vond haar meteen een interessante vrouw. Hoewel we nooit hadden gesproken, keken we elkaar vaak aan." Orgeon herinnert zich hun eerste echte ontmoeting nog goed: "Ik had net een chocolademelk gehaald in de kantine, en opeens botste Karin tegen me aan. De chocolademelk morste, ze zei snel ‘sorry’ en liep weg. Daarna spraken we elkaar nooit meer—tot die ene dag in juli, tijdens Zomercarnaval." 

Ze lachen allebei. Orgeon vervolgt: "Ik stond op de tram te wachten en zag haar opeens in de tram tegenover me zitten. Ze ging de andere kant op. Ik twijfelde geen moment, sprintte naar de overkant van het perron en sprong de overvolle tram in. Vervolgens worstelde ik me door de mensenmassa om bij haar te komen." Aangekomen bij Karin hield Orgeon het kort maar krachtig: "Ik vind je zo mooi en geweldig." De tram vulde zich met awwhhh’s van omstanders en gelach van Karin. Vanaf dat moment begon hun verhaal samen echt. 

Karin en Orgeon op hun trouwdag
Karin en Orgeon op hun trouwdag. Credits: Liefdesmomenten

Een kunstzinnig aanzoek

"Mijn moeder wist vanaf dag één al dat ik met haar wilde trouwen, maar ik had dat nooit met Karin gedeeld," vertelt Orgeon. Jaren later kwam zijn aanzoek dan ook als een complete verrassing voor Karin. Tijdens de overdracht van hun nieuwe woning stond ze plots oog in oog met de grote vraag—geschilderd op de muur door Orgeon. De notaris en makelaar zaten in het kunstzinnige complot. Overdonderd, maar dolgelukkig, zei Karin ‘ja’—tegen Orgeon én het huis. De bruiloft vond plaats in oktober 2019. Daar gingen negen maanden aan weddingplanning aan vooraf. 

De trouwkleding: ''Alle details klopten gewoon''

Karin: "Ik heb mijn jurk helemaal zelf uitgekozen. Ik trok hem aan en wist meteen: dit is ‘m. De stof viel precies zoals ik wilde. Ik hou van simpel en elegant, zonder te veel poespas. Ik geloof dat je van jezelf al mooi bent, zonder al die extra's. Dat kwam in deze jurk naar voren: hoe krachtig eenvoud kan zijn. Het was ook de eerste keer dat ik mezelf zo zag—als een bruid. Ik had dit moment graag met mijn moeder gedeeld, maar ik wist zeker dat Orgeon het prachtig zou vinden."  

Orgeon, met een brede lach: "Het was geweldig! De jurk paste perfect bij haar, bij ons. It made sense. Het accentueerde wie zij is. Zij weet hoe ik naar haar kijk en hoe ik haar waardeer. Alle details klopten gewoon." 

Orgeon en Karin op hun trouwdag
Credits: Liefdesmomenten

Karin glimlacht: "Orgeon ziet er altijd goed uit. Daar hoeft hij niet veel voor te doen." Toch maakte ze zich met de naderende trouwdag zorgen of hij al een pak had uitgekozen. Orgeon lacht: "Maandenlang verklapte ik niets over mijn outfit. Een vriend van mij moest haar op een gegeven moment zelfs geruststellen dat ik écht een pak had." Hij koos uiteindelijk een groen pak, een kleur die hen beiden aansprak. 

"Ik heb mijn jurk helemaal zelf uitgekozen. Ik trok hem aan en wist meteen: dit is ‘m.''
Karin

Trouwen in het museum

Het stel trouwde in het Wereldmuseum in Rotterdam. Karin: "Dit was het eerste museum waar Orgeon me ooit mee naartoe nam. Toen we trouwlocaties zochten, was dit ook de eerste plek waar we gingen kijken. Ik kreeg het niet meer uit mijn hoofd—hier wilde ik trouwen." 

Hoewel Karin’s moeder gemist bleef, voelde de dag als een sprookje, omringd door vrienden en familie. "We hadden een Batuku-groep, een traditionele Kaapverdische muziekgroep. Ze speelden en zongen voor ons, en we dansten samen op de muziek." 

Ook Orgeon bracht zijn cultuur in de ceremonie. "Ik ben Surinaams Marron. Marrons zijn afstammelingen van vrijgevochten tot slaaf gemaakten die in het binnenland woonden en zich verzetten tegen de Nederlandse overheersing. In onze cultuur dragen we een traditionele doek, een pangi, bij bijzondere gelegenheden, zoals een bruiloft. Ik had twee verschillende doeken voor de trouwdag. Tijdens de ceremonie droeg ik een sjaal van ontwerper Ikiré Jones, dezelfde die hij voor Chadwick Boseman in Black Panther had ontworpen." 

Karin: "Later op de avond droegen we allebei een traditionele pangi. Zijn moeder bond die doek om bij mij, en ook bij Orgeon." 

Karin en Orgeon met hun pangi's (sjaal) Credits: Liefdesmomenten
Karin en Orgeon met hun pangi's (sjaal) tijdens het feest. Credits: Liefdesmomenten

Orgeon: "Mijn moeder had deze pangi’s speciaal voor ons laten maken in Suriname en meegenomen. Voor mij betekende het een erkenning: 'je bent nu een man.' En voor Karin was het een teken van acceptatie—een manier om te zeggen: 'Je hoort nu bij ons, bij de familie, bij de clan.’” 

'Je hoort nu bij ons, bij de familie, bij de clan.’”
Orgeon