art rocks

Ambassadeurs

De derde en laatste ambassadeur voor Art Rocks 2020 is S10

Elke editie vraagt Art Rocks bekende muzikanten om ook een soundtrack te maken bij een kunstwerk. Op deze pagina is het laatste nieuws te volgen over de ambassadeurs van dit seizoen.

Wat doen de ambassadeurs?

Zoals tijdens de voorafgaande vier edities van Art Rocks maken de ambassadeur een track geïnspireerd op een bekend kunstwerk. Dit nummer dient als inspiratie voor de potentiële deelnemers van Art Rocks. De trackreleases van de ambassadeurs geven eind augustus het startsein voor de muziekcompetitie.

Art Rocks ambassadeur S10

De in 2000 geboren Stien den Hollander vertelt door middel van rap, zang en spoken word haar persoonlijke verhalen. Op de eerder uitgebrachte releases ‘Lithium’ en ‘Antipsychotica’ sprak S10 nog over stemmen in haar hoofd en suïcidale gedachtes. Nu staan haar teksten nog steeds dicht bij haar, maar gaan nu meer over onderwerpen als verlatingsangst en liefde. Haar sound kent heel wat belangrijke basiselementen van hiphop, maar in werkelijkheid maakt ze meer gebruik van haar mooie zangstem dan dat ze rapt. De producties op het album kennen krachtige kicks in combinatie met duistere en psychedelische melodieën. S10 brengt een nog ongekende sound dat genres overstijgt.

S10

Art Rocks ambassadeur Sef

De tweede ambassadeur: popmuzikant en rapper Yousef ‘Sef’ Gnaoui. Hij maakte deel uit van de rapformatie Flinke Namen en scoorde grote hits samen met The Partysquad (Stuk), The Opposites, Gers Pardoel en Dio. Solo bracht hij vier albums uit: De leven (2011), In kleur (2015), Excusez moi (2017) en El Salvador (2020).Samen met Pepijn Lanen (Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig) maakt Gnaoui de podcast Yous en Yay: new emotions, waarin ze maandelijks gasten ontvangen als Halina Reijn, Kees van Kooten en Spinvis.

Als Art Rocks ambassadeur geeft Sef ook masterclasses songwriting, treedt hij op en neemt hij zitting in de vakjury. 

Rapper Sef
Fotocredits: Yousef Gnaoui

Art Rocks ambassadeur Kovacs

Zangeres Sharon Kovacs (29) maakt doordringende én vooral pure muziek. Ze staat bekend om haar rauwe en donkere stemgeluid. Met haar hit My Love wist ze menig hart te veroveren en werd ze al snel uitgeroepen tot Serious Talent en 3FM Megahit. Optredens op Lowlands, North Sea Jazz en internationale festivals volgden. In het najaar van 2020 start Art Rocks, de landelijke competitie waar Sharon als ambassadeur bij betrokken is. 

 

Kovacs
Fotocredits: Alaxandra von Fuerst