Kruispunt
Kruispunt Rotterdam

In de media: Kruispunt Rotterdam

De nieuwe expositie Kruispunt Rotterdam is geopend. Kruispunt toont de wereldcollectie van Rotterdam, maar dan in een hedendaagse context. Aangevuld met nieuwe werken van artiesten, kunstenaars en Rotterdammers die zich lieten inspireren door de collectie van het museum. Als een dialoog tussen toen en nu, ver weg en dichtbij.

Hieronder een overzicht van de media-aandacht:

AD

Het Wereldmuseum is weer open. Zónder restaurant maar mét koffiebar: 'We waren op sterven na dood.' 

Geen sterrenrestaurant meer. Wel een kindermuseum, twee nieuwe tentoonstellingen en een doodgewone koffiebar, voor een heel normaal Rotterdams bakkie pleur. Het donderdag heropende Wereldmuseum wil het vertrouwen van de bezoeker terugwinnen. Eindelijk zwaaien de deuren weer open. ,,We waren op sterven na dood.”

Lees het volledige artikel. 

AD

Rijnmond

Vernieuwd Wereldmuseum Rotterdamser dan ooit: 'Het draait nu om de culturen die Rotterdam tot wereldstad maken'

Het was een flinke verbouwing, maar vanaf vrijdag gaat het Wereldmuseum Rotterdam weer volledig open voor het publiek. "Van boven tot onder is het museum aangepakt, vernieuwd, veranderd, opnieuw ingericht, verbouwd en geschilderd. Je kan het zo gek niet bedenken. Elke vierkante meter is wel aan bod gekomen", vertelt de zichtbaar trotse directeur Stijn Schoonderwoerd. 

Lees het volledige artikel. 

Rijnmond

De Havenloods

Wereldmuseum is weer helemaal open en klaar voor publiek

De uitgebreide verbouwing van Wereldmuseum Rotterdam is voltooid. Vanaf morgen (4 september) is het museum weer volledig open voor publiek. Dit markeert het museum met de opening van twee exposities: Kruispunt Rotterdam en Remix Rotterdam.

Lees het volledige artikel. 

Havenloods

De Havenloods

Het wereldmuseum was bijna dood, maar komt weer tot leven

Rotterdam - “Ik wil het er niet te veel over hebben, maar het Wereldmuseum was eigenlijk bijna dood. Het was veranderd in horeca met een deel museum. Gelukkig zijn we nu weer een volwaardig museum”, zegt directeur Stijn Schoonderwoerd. In 2016 sloot het Wereldmuseum wegens verbouwing. Vorig jaar opende een deel van het museum, maar sinds kort (4 september) is het hele museum weer open voor publiek.

Lees het volledige artikel. 

 

 

 

De Havenloods