Wereldmuseum Rotterdam is gevestigd in het gebouw dat in 1851 in gebruik werd genomen door de Vereeniging der Koninklijke Yachtclub. In 1873 werd het Maritiem Museum Prins Hendrik opgericht. Na de dood van Prins Hendrik werd het gebouw eigendom van de gemeente, die in 1883 besloot er eveneens een etnografisch museum te vestigen, zoals dat al eerder in Leiden en Haarlem was gebeurd. Op 1 mei 1885 werd het Museum voor Land- en Volkenkunde, het huidige Wereldmuseum, geopend.
Toegankelijkheid Wereldmuseum Rotterdam
Het Wereldmuseum is er voor iedereen.
Het gebouw
Rolstoel & scootmobiel
Wereldmuseum Rotterdam is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn geen drempels en de lift brengt u naar alle verdiepingen. Het museum heeft ook enkele duwrolstoelen ter beschikking.
Het museum is ook met een scootmobiel te bezoeken.
Meer specifieke informatie over de toegankelijkheid van het gebouw en de voorzieningen zijn hier te vinden op de website van DUX
Gratis toegang voor ondersteuners
Wil je vanwege je beperking een ondersteuner meenemen tijdens je museumbezoek? Dat kan in het Wereldmuseum. Met een ondersteunerstoegangsbewijs kan één ondersteuner gratis met je mee. Kies bij het online reserveren van je ticket 'ik heb een geldig ticket of kortingsbon'. Hiermee kan je ondersteuner naar binnen. Voor jezelf koop je een regulier ticket.
Hulphonden
Het meenemen van honden en overige (huis)dieren is niet toegestaan in het museum, met uitzondering van een assistentie-hond (SOHO-hond) of blindengeleidehond, mits deze aangelijnd is.
Rondleidingen op maat
Het is in Wereldmuseum Rotterdam mogelijk een regulier programma aan te passen naar uw specifieke wensen of behoeftes. We bieden veel opties voor extra begeleiding, meer tijd of andere wensen. Bespreek de mogelijkheden voor een rondleiding op maat via educatie@wereldmuseum.nl.
Heeft u andere vragen rondom uw bezoek, neem dan ook gerust contact met ons op.