Ons Verhaal maakt duidelijk wat de band is tussen het museum en de stad Rotterdam. De presentatie laat dertig objecten zien afkomstig uit alle hoeken van de wereld, oude en nieuwe objecten, ieder met een eigen interessante geschiedenis. En natuurlijk komen er Rotterdammers aan het woord. Al die verhalen samen vormen Ons Verhaal. In een film, die de ontstaansgeschiedenis van het gebouw en het museum toont, zie je hoe de eerste collecties zijn ontstaan en welke Rotterdammers bij de start betrokken waren. En natuurlijk krijg je een goed beeld van al onze toekomstplannen voor het nieuwe Wereldmuseum.
Ons Verhaal
In Ons Verhaal gaat het Wereldmuseum terug naar de basis: de band van het museum met de stad Rotterdam. Heden en verleden komen samen. In Rotterdam ontdek je de wereld.
De tentoonstelling is inmiddels afgelopen en was t/m 6 januari 2019 te zien in het Wereldmuseum.
Terug naar de basis
Superdiversiteit
Rotterdam is een wereldstad, een superdiverse stad waar maar liefst 170 verschillende nationaliteiten wonen. In de collecties van het Wereldmuseum vind je 127 van deze nationaliteiten terug. Het museum is meer dan 130 jaar geleden opgericht door Rotterdammers die vanuit hun werk als wetenschapper of handelaar een grote interesse hadden in de wereld om hen heen. Ze verzamelden vanuit hun liefde voor interessante en mooi gemaakte objecten, maar ook om jonge kooplieden in de handelsstad meer te leren over andere culturen.
Universele emoties
Ons Verhaal is een presentatie waarin onderwerpen als vieren, versieren, geloven of vechten, laten zien hoe mensen hun leven betekenis geven. En met hoeveel creativiteit. Ze tonen de verschillen én de overeenkomsten tussen mensen met verschillende culturele achtergronden.
Gedeelde verhalen ontstaan in Rotterdam. Het Wereldmuseum vertelt Ons Verhaal.