Adoption
18 november 2023

Adoptie: Nagesprek en Coachingsessie

Als viering van en reflectie op de thema’s in HA!R POWER host de Last Room in Wereldmuseum Rotterdam een gesloten bijeenkomst voor geadopteerde mensen in Nederland. Co-curator van de Last Room, Zinath Niluka, heeft een korte film gemaakt over de relatie die geadopteerde mensen van kleur hebben met hun haar. Naar aanleiding van dit werk, organiseert zij deze bijeenkomst.   

Een kleine groep deelnemers zal met elkaar in gesprek gaan en ervaringen uitwisselen in een intieme setting van het museumatelier. Adoptiecoach Marguerite Opstelten (zelf ook een geadopteerd) zal het gesprek begeleiden.  Zij heeft jarenlange ervaring in de Jeugdzorg.

Praktische informatie

Wanneer: Zaterdag 18 november van 14:00 tot 16:00 uur

Waar: Wereldmuseum Rotterdam (Willemskade 25, 3016 DM Rotterdam). Museumatelier op de vierde verdieping 

Aanmelden: stuur een mail naar educatie-rotterdam@wereldmuseum.nl
(Er zijn beperkte plaatsen zijn beschikbaar.) Meer informatie over het programma zal naar deelnemers worden gestuurd na aanmelding.

Meer over adoptiecoach Maguerite Opstelten

"Ik ben Marguerite Opstelten. Ik ben geboren in Seoul, Zuid-Korea. Als baby ben ik naar Nederland gekomen en geadopteerd door een Nederlands gezin met 3 zussen. Na jaren in de Jeugdhulpverlening te hebben gewerkt heb ik in 2020 mijn eigen praktijk geopend waar ik o.a. werk als adoptiecoach met geadopteerden en soms ook met adoptieouders. Door mijn jarenlange ervaring in de Jeugdzorg heb ik veel kennis en kunde opgebouwd over hechting, trauma en het ontwikkelen van een positief zelfbeeld. Naast mijn ervaring in de Jeugdhulpverlening heb ik mij in de afgelopen jaren verdiept in adoptie, reflexintegratie en integratieve counseling." 

Marguerite Opstelten
Adoptiecoach Marguerite Opstelten

Ontdek meer

Hairpower
Ervaar de kracht van haar

HA!R POWER

Expo over de kracht en vele symbolische betekenissen van haar.
Link