Dadels
Video file
7 mei 2023

Dadelballetjes maken

Feest! Ramadanfeest, Eid al-Fitr 

Het einde van de maand Ramadan wordt gevierd met het Ramadanfeest, Eid al-Fitr. Het feest duurt maar liefst drie dagen! Tijdens dit feest vieren moslims het einde van de vastenperiode, waarin ze overdag niet mogen eten. De eerste feestdag begint met het eten van een dadel. Daarna is er een speciaal feestgebed in de moskee waar iedereen bij mag zijn, ook vrouwen en kinderen. Mensen feliciteren elkaar met het goed afsluiten van de Ramadan. Dat doe je met een stevige omhelzing en de wens ‘Eid Mubarak’: 'Gezegend feest'.

 

In het Wereldmuseum vieren we Japanse kinderdag en Eid al-Fitr tijdens de meivakantie van zaterdag 22 april t/m zondag 7 mei 2023. Het museum is gesloten op Koningsdag (27 april).

Maak zelf dadelballetjes

Na een maand vasten, vieren moslims het einde van de vastenperiode met het Ramadanfeest. Tijdens dit feest gaat iedereen bij elkaar op visite. Natuurlijk als eerste bij opa en oma. Ook eet de hele familie gezellig met elkaar. Zelf ontvangen families ook een hele stoet gasten die verwent worden met zelfgemaakte lekkernijen. Maak in Winstons Feestkeuken een feestelijke dadelballetje. Die kun je dan mooi verpakken in je zelfgemaakte cadeaudoosje.

Winstons Feestkeuken | iedere dag | Doorlopend van 12.00-16.00u | prijs: gratis | Begeleide activiteit.

Dadelballetjes