Header Diaspora Food
6 juli 2024

Diaspora Food & nature relationships

Kookstijlen met Afrikaanse roots

In de smaken van de Afrikaanse diaspora: Een verkenning van de diepgaande culturele betekenis van voedsel en kruiden. Ontdek hoe Afro-Caribische cateraar Danitzah Jacobs, kruiden- en plantenkenner Thirza Krullen en West-Afrikaanse chef-kok Nicolas Aquaa het erfgoed van voedsel en kruiden levend houden in het hedendaagse culinaire landschap.

 

Diaspora Food & nature relationships

Het voedsel in de Afrikaanse diaspora is een expressie van noodzaak, liefde, kracht en zijn diep doordrenkt met culturele betekenis. Afrikaanse culturen drukken al eeuwenlang hun culinaire stempel op de wereld via handel en migratie, zowel vrijwillig als onvrijwillig. Hoewel sommige gerechten in de loop van de tijd zijn geëvolueerd, roepen veel ingrediënten, kruiden en kookstijlen nog steeds terug naar hun Afrikaanse roots. Ons eten is een weerspiegeling van ons. En dat geldt ook voor onze keuken.

Wij gaan in gesprek met Afro-Caribische cateraar ‘Danitzah Jacobs’, kruiden en plantenkenner ‘Thirza Krullen en kruiden en West African Cuisine Chef ‘Nicolas Aquaa’ over hoe zij de het erfgoed van voedsel en kruiden levend houden in het hier en nu.

Wanneer: 6 juli, 16:00 - 16:45

Waar: Balzaal, 1e verdieping

Prijs: gratis (excl. geldig entreebewijs voor het museum)