Het voedsel in de Afrikaanse diaspora is een expressie van noodzaak, liefde, kracht en zijn diep doordrenkt met culturele betekenis. Afrikaanse culturen drukken al eeuwenlang hun culinaire stempel op de wereld via handel en migratie, zowel vrijwillig als onvrijwillig. Hoewel sommige gerechten in de loop van de tijd zijn geëvolueerd, roepen veel ingrediënten, kruiden en kookstijlen nog steeds terug naar hun Afrikaanse roots. Ons eten is een weerspiegeling van ons. En dat geldt ook voor onze keuken.
Wij gaan in gesprek met Afro-Caribische cateraar ‘Danitzah Jacobs’, kruiden en plantenkenner ‘Thirza Krullen en kruiden en West African Cuisine Chef ‘Nicolas Aquaa’ over hoe zij de het erfgoed van voedsel en kruiden levend houden in het hier en nu.
Wanneer: 6 juli, 16:00 - 16:45
Waar: Balzaal, 1e verdieping
Prijs: gratis (excl. geldig entreebewijs voor het museum)