MuseumMaatje Wereldmuseum Rotterdam
Tot en met 31 december 2023

MuseumMaatje

Wereldmuseum Rotterdam biedt nieuwkomers gratis museumbezoek

Samen genieten van mooie voorwerpen, met elkaar praten over overeenkomsten en verschillen in culturen: dat is wat Wereldmuseum Rotterdam met de actie MuseumMaatje biedt. Vrijwilligers, taalcoaches, taalmaatjes, mentoren en nieuwkomers kunnen samen gratis een bezoek brengen aan het museum.

Verbinding tussen mensen

Wereldmuseum Rotterdam nodigt mensen die gevlucht zijn en de vrijwilligers die hen begeleiden/coachen uit om elkaar hun eigen verhaal te vertellen of simpelweg te genieten van alle prachtige objecten. Het museum toont voorwerpen uit de hele wereld die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten.

“De verhalen die de museumstukken met zich meedragen, vormen voor de vluchtelingen en onze vrijwilligers een mooie aanleiding om ervaringen uit te wisselen en de Nederlandse taal te oefenen.” 
Dorine Manson, Vluchtelingenwerk

Samen gratis naar het museum. Interesse?

Heb je duurzaam contact met een nieuwkomer en wil je samen het museum bezoeken? Of ben je zelf een nieuwkomer en wil je je Nederlandse vrienden meenemen naar het museum?

Vanwege de grote belangstelling kunnen wij op deze manier jouw aanvraag het snelst verwerken. Na het invullen van het formulier krijg je de vouchers toegestuurd of we nemen contact met je op.

Tip: Wij adviseren je om minimaal een week voor het te plannen bezoek, de aanvraag in te dienen. Bij last-minute aanvragen is er geen garantie dat de vouchers op tijd aankomen.

Vul hieronder het formulier in om je aan te melden voor MuseumMaatje

* Vouchers waarvan de einddatum verlopen is kunnen alsnog gebruikt worden om het museum mee te bezoeken.

Naam
Telefoon

Ontvang als eerste nieuws over tentoonstelling, activiteiten, museumshop en collectie. Of kies er juist voor om nieuws te ontvangen voor families, over het onderwijsaanbod of over de events en onderzoeken van het Research Center for Material Culture. 
Je krijgt een bevestigingsmail waarin je kunt aangeven welke mailings je wenst te ontvangen. 

Ontdek meer

Kruispunt
Vaste tentoonstelling

Kruispunt Rotterdam

De collectie van het museum in een hedendaagse context. Over culturele dynamiek, beweging en innovatie.
Link
Remix Wereldmuseum
9 januari 2022

Remix Rotterdam

Een ontmoeting tussen Museum Boijmans Van Beuningen en het Wereldmuseum.
Link
gender
Deze tentoonstelling is afgelopen

What A Genderful World

Maak kennis met gender als spectrum door middel van stukken uit onze collectie, foto, film en mode.
Link