MuseumMaatje Wereldmuseum Rotterdam
Tot en met 31 december 2024

MuseumMaatje

Het Wereldmuseum biedt nieuwkomers gratis museumbezoek

Het Wereldmuseum is een goede plek om samen te genieten van mooie voorwerpen, met elkaar te praten over overeenkomsten en verschillen in culturen en een leuk dagje uit te zijn. Ben jij taalcoach, taalmaatje, mentor of werk je op een andere manier als vrijwilliger met nieuwkomers? Dan kunnen jullie samen gratis naar ons museum!

Verbinding tussen mensen

Wereldmuseum Amsterdam, Leiden en Rotterdam nodigen nieuwkomers en vrijwilligers uit om elkaar hun eigen verhaal te vertellen of simpelweg te genieten van alle prachtige objecten. In de drie musea vind je herkenbare collectie, verhalen en thema’s. Voorwerpen uit de hele wereld vertellen stuk voor stuk een menselijk verhaal. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze laten zien dat we in deze wereld verschillend zijn en toch allemaal hetzelfde: mens.

'De verhalen die de museumstukken met zich meedragen, vormen voor de vluchtelingen en onze vrijwilligers een mooie aanleiding om ervaringen uit te wisselen en de Nederlandse taal te oefenen.'
Dorine Manson, Vluchtelingenwerk

Samen gratis naar het museum. Interesse?

Heb je duurzaam contact met een nieuwkomer en wil je samen het museum bezoeken? Of ben je zelf een nieuwkomer en wil je je Nederlandse vrienden meenemen naar het museum? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

* Vanwege de grote belangstelling kunnen wij op deze manier jouw aanvraag het snelst verwerken. Na het invullen van het formulier krijg je de vouchers toegestuurd of we nemen contact met je op.

* Vouchers waarvan de einddatum verlopen is kunnen alsnog gebruikt worden om het museum mee te bezoeken.

Naam
Telefoon

Ontvang als eerste nieuws over tentoonstelling, activiteiten, museumshop en collectie. Of kies er juist voor om nieuws te ontvangen voor families, over het onderwijsaanbod of over de events en onderzoeken van het Research Center for Material Culture. 
Je krijgt een bevestigingsmail waarin je kunt aangeven welke mailings je wenst te ontvangen.