Kolonialisme en Rotterdam -  Kolonialisme en Rotterdam - Alexander Santos Lima
19 mei 2024

O. x Wereldmuseum Rotterdam

Bezoek O. Festival for Opera. Music. Theatre. en Wereldmuseum Rotterdam

Het publiek van O. wordt In de aanloop naar de voorstelling Geweld en Vibrato uitgenodigd om de tentoonstelling Kolonialisme en Rotterdam in Wereldmuseum Rotterdam te bezoeken. Laat je zondag 19 mei informeren en inspireren met één van de rondleidingen door onze tentoonstelling Kolonialisme en Rotterdam

Over de samenwerking

Zondag 19 mei organiseert Wereldmuseum Rotterdam, speciaal voor de bezoekers van de Geweld & Vibrato voorstelling op O., op drie tijdstippen een rondleiding door onze tijdelijk tentoonstelling Kolonialisme en Rotterdam.

Over Geweld & Vibrato

Voorafgaand aan de voorstelling op 23 mei van Geweld & Vibrato gaan de makers van deze bijzondere opera in gesprek met tentoonstellingsmaker van het Wereldmuseum Rotterdam: Maria Rey-Lamslag. Het gesprek zal gaan over hoe je als maker omgaat met nog bestaande scheve machtsverhoudingen uit het koloniale verleden en de blik waarmee je werkt. Welke ruimte heeft de verbeelding als je een beladen geschiedenis adresseert? Kan je met muziek koloniale machtsverhoudingen uitdrukken? Hoe zorg je voor een creatieve, maar zorgvuldige representatie van alle stemmen uit het verleden én heden. En hoe ziet dat er in het museum of op de theatervloer uit?

Geweld & Vibrato
fotograaf: Bowie Verschuuren / bewerking: Emmy Visser

Rondleiding informatie

Titel O. x Wereldmuseum Rotterdam
Datum zondag 19 mei
Tijdsloten

11.30u, 13.00u of 14.30u (Iedere rondleiding duurt 60 min.)

Prijs €8 (Op vertoon van je O. ticket)
Locatie Wereldmuseum Rotterdam, Willemskade 25, Rotterdam

Bezoekers kunnen op vertoon van hun O. ticket voor een gereduceerde museum toegangsprijs. Ook is het mogelijk om met 50% korting het museum en de tentoonstellingen zelfstandig te bezoeken t/m 3 november 2024 op vertoon van je O. ticket.

Over Kolonialisme en Rotterdam

Wat in het verleden is gebeurd, is niet te veranderen. Maar hoe geschiedenissen worden doorgegeven en verteld hebben we soms wel in de hand. De tentoonstelling ‘Kolonialisme & Rotterdam’ toont hoe de wereldwijde erfenis van kolonialisme doorwerkt in de stad en waar lokale, nationale en internationale geschiedenissen samenkomen.