Slavernijmonument Rotterdam
4 juni 2024

Onderwijsconferentie Educatie na de Komma

Onderwijsconferentie Educatie na de Komma

Op dinsdag 4 juni 2024 organiseren Gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Wereldmuseum Rotterdam en ICLON (Universiteit Leiden) een unieke onderwijsconferentie over dekolonisatie.

In gesprek met experts

We gaan in gesprek met aansprekende experts over hoe educatie ‘na de komma’ in de culturele sector en onderwijs eruit kan zien. Welke rol speelt dekolonisatie in het onderwijs en de culturele sector bij het werken aan een betere toekomst? Hoe kunnen cultuur en onderwijs elkaar versterken bij de behandeling van dit thema? Wat hebben docenten, schoolleiders en educatief medewerkers nodig om dit in de praktijk toe te passen? Er zijn keynotes van Wayne Modest en Peggy Brandon, een panelgesprek onder leiding van Aspha Bijnaar en workshops van Arthur Pormes, Ishany Gaffar, Mark Aarts en Fawaka Wereldburgerschap. De workshops in de middag geven u concrete handvatten voor uw eigen werkomgeving. 

Praktische informatie en tickets

  • Datum: dinsdag 4 juni 2024
  • Tijd: 09.30 - 17.30 uur (inclusief lunch en borrel)
  • Voor: docenten, lerarenopleiders, schoolleiders, educatief medewerkers (musea, bibliotheken en archieven) en overige geïnteresseerden.