Koinobori
29 mei 2023

Pinksterweekend

Pinksterweekend: Atelier en Superstraat extra open

In het Pinksterweekend is Superstraat extra open van zaterdag 27  tot en met maandag 29 mei. Ook is dit weekend het Atelier open en kunnen bezoekers zelf aan de slag.

Superstraat

Ga op pad met burendagceremoniemeester Freddy, die altijd op de hoogte is van de laatste nieuwtjes.  Snuffel in Aga’s toko en help haar de boodschappenlijstjes te scannen.  Studeer een dans in bij Rodney voor het zomercarnaval en leer meer over kleurrijke kostuums. Of neem een kijkje in Winstons Feestkeuken en help hem met de voorbereidingen voor verschillende wereldfeesten. Superstraat is dé doe-expo voor nieuwsgierige kinderen. 

Superstraat

Maak zelf een Koinobori – karperwindzak

Atelier | iedere dag | doorlopend van 12.00 - 16.00 uur | prijs: gratis | begeleide activiteit. 

Op 5 mei wordt Kodomi no Hi gevierd, de Japanse Kinderdag. Ouders versieren voor Kinderdag hun huizen met koikarper windzakken. Deze sterke vissen staan symbool voor kracht, ze zijn zo sterk dat ze zelfs tegen de stroming in kunnen zwemmen! Door deze wapperende vissenvlaggen zo zichtbaar mogelijk op te hangen wordt geprobeerd de aandacht van de goden te trekken. Zij kunnen er namelijk voor zorgen dat de kinderen net zo sterk en dapper worden als een koikarper. Ga zelf aan de slag in het Atelier en maak je eigen kleurrijke koinobori die je thuis op kan hangen!  

Koinobori