Unstacked
18 maart 2023

UnStacked

UnStacked is een uniek event dat plaatsvindt in het kader van de tentoonstelling The World is Yours.

Het event zal plaatsvinden op 18 maart 2023 om 18.00 uur bij het Wereldmuseum Rotterdam en zal een fascinerende ontdekkingstocht bieden waarbij we de gelaagdheid van de Stacked-kunstinstallatie verkennen.

Hiphop in Rotterdam

UnStacked is een uniek event dat plaatsvindt in het kader van de tentoonstelling The world is yours!. Het event zal plaatsvinden op 18 maart 2023 om 18.00 uur bij het Wereldmuseum Rotterdam en zal een fascinerende ontdekkingstocht bieden waarbij we de gelaagdheid van de Stacked-kunstinstallatie verkennen. 

Brand New Guys verwijst met 'Stacked' naar 1996; het moment waarop verschillende ontwikkelingen rond hiphop in Rotterdam samenkomen. Rotterdam kwam op de kaart als hét centrum van creativiteit.

Unstacked

Samen met andere kunstliefhebbers en experts op het gebied van technologie, muziek en de hiphopcultuur zullen we dieper ingaan op de betekenis en symboliek achter de installatie, de tijdsgeest van 1996 en het valsspelen in muziek: van samplen en auto-tune tot AI en hologrammen.

Door middel van het evenement zullen we samen de verbinding van kunst en technologie verkennen en discussiëren over hoe we deze interpretaties kunnen toepassen op onze eigen ervaringen met de hiphopcultuur.

 

Programma:

18.00 uur: Inloop

18.30 uur: The Breakdown (feat. Adison)

19.00 uur: Pauze

19.15 uur: State of Affairs (feat. Maikal X)

19.45 uur: The Answer (feat. Sebastiaan Smink)

20.15 uur: Drinks (feat. Natiti X)

Praat mee!

Een verhaal over convergentie, opkomst, samenstelling en hoe Rotterdam hierin een rol speelt.

Mee praten? Het event is gratis toegankelijk! Reserveer je ticket hieronder.