Vier Eid al-Fitr in het Wereldmuseum Rotterdam
10 april 2024

Vier Eid al-Fitr in het Wereldmuseum Rotterdam

Superstraat is extra open op dinsdag 9 en woensdag 10 april 2024 in verband met Eid al-Fitr. Het einde van de maand Ramadan wordt gevierd met het Ramadanfeest, Eid al-Fitr. Leer meer over het Ramadanfeest en maak je eigen cadeaudoos met geometrische patronen of maak zelf dadelballetjes.

Feest! Ramadanfeest, Eid al-Fitr

Het einde van de maand Ramadan wordt gevierd met het Ramadanfeest, Eid al-Fitr. Het feest duurt maar liefst drie dagen! Tijdens dit feest vieren moslims het einde van de vastenperiode, waarin ze overdag niet mogen eten. De eerste feestdag begint met het eten van een dadel. Daarna is er een speciaal feestgebed in de moskee waar iedereen bij mag zijn, ook vrouwen en kinderen. Mensen feliciteren elkaar met het goed afsluiten van de Ramadan. Dat doe je met een stevige omhelzing en de wens ‘Eid Mubarak’: 'Gezegend feest'.  

  • Wanneer? Dinsdag 9 en woensdag 10 april 2024
  • Tijd? 10.00-16.00u
  • Winstons Feestkeuken | Open inloop | prijs: gratis | Begeleide activiteit. 

Maak zelf dadelballetjes

Na een maand vasten, vieren moslims het einde van de vastenperiode met het Ramadanfeest. Tijdens dit feest gaat iedereen bij elkaar op visite. Natuurlijk als eerste bij opa en oma. Ook eet de hele familie gezellig met elkaar. Zelf ontvangen families ook een hele stoet gasten die verwent worden met zelfgemaakte lekkernijen. Maak in Winstons Feestkeuken een feestelijke dadelballetje. Die kun je dan mooi verpakken in je zelfgemaakte cadeaudoosje.

Dadelballetjes

Maak je eigen cadeaudoos

Tijdens het Ramadanfeest, Eid al-Fitr, eten families samen en krijgen de kinderen cadeautjes of geld in een enveloppe. Mensen geven niet alleen elkaar cadeaus, maar delen hun rijkdom ook met mensen die het minder goed hebben en goede doelen. Dit gebruik heet ‘zakat’. Leer tijdens deze activiteit meer over het Ramadanfeest, Eid al-Fitr. Én maak je eigen cadeaudoos met geometrische patronen om iemand anders mee te verrassen!  

Cadeaudoosje

Ook beschikbaar als Wereldactiviteit!

Cadeaudoosjes maken en gevulde dadels maken zijn beschikbaar als wereldactiviteit!