Voortborduren
22 oktober 2023

Voortborduren (met gebaren)

Ben je geïnspireerd door de tentoonstelling?

Vanaf zondag 25 juni kun je iedere zondagmiddag van 13.00-16.00 uur zelf aan de slag in de tentoonstelling Geen woorden maar draden. Voorafgaand kun je ook mee met een gratis zondagrondleiding langs de collectie. Een museumdocent zit voor je klaar met alle materialen om je op gang te helpen met borduurtechnieken en borduursteken. 

Op zondag 17 september en 8 oktober kun je de rondleiding en workshop volgen met gebaren.

Gratis rondleiding 'Geen woorden maar draden'

Wereldmuseum Rotterdam toont de enorme diversiteit aan borduurwerk, voor een groot deel uit eigen collectie, gemaakt door mensen over de hele wereld. Centraal staat de veelzijdige betekenis van borduren als versiering, als culturele expressie, als document van een verhaal, als uiting van groepsidentiteit en individuele identiteit. Geen woorden maar draden zet de schijnwerpers op de vaak onbekende makers wiens handen al die prachtige werken maakten en nog steeds maken. De museumdocent neemt je mee door de tentoonstelling en vertelt daarbij verhalen. 

Vanaf 25 juni iedere zondag | 12.00-13.00

Voortborduren

Voortborduren

Aan de hand van zes collectiestukken gemaakt door mensen over de hele wereld leer je beter kijken naar borduurwerken. Welke steken zijn gebruikt? Hoe is het motief gemaakt? Leer via de instructies hoe je een dubbele rijgsteek en een kettingsteek maakt en wat couching is. Of maak kennis met Sashiko, borduurwerk uit Japan, of het Mexicaanse Otomi, borduurwerk.  

Deel een foto van je eigen borduurwerk met ons via Instagram of Facebook met #geenwoordenmaardraden 

Vanaf 25 juni iedere zondag | 13.00-16.00 | Borduren in de tentoonstelling

Voortborduren

Borduurkaarten

Liever thuis aan de slag? Ook kun je op deze pagina borduurkaarten downloaden voor thuis.

De instructies zijn gemaakt door Majo van der Woude / Tree of Needlework.