Nomad van Doorn
Deze tentoonstelling is afgelopen

Hip Hop Everywhere?

Deze tentoonstelling is afgelopen

Hip Hop is een manier van leven. Een manier om je te uiten en om communities te vormen en te onderhouden. Al decennialang heeft Hip Hop als lifestyle en cultuur handvatten gegeven om plekken in de stad te claimen. Inzendingen uit de stad zijn nu in het museum in een installatie te zien als voorloper op de Hip Hop expo die in het najaar wordt geopend.

Betekenisvolle plekken

Stedelijke ruimtes zoals winkels, kruispunten en pleinen worden eigen en betekenisvolle plekken. Mede met deze plekken eisen communities hun plek in de stad. Zo ook in Rotterdam. Op de vraag: ‘Welke plek in Rotterdam voelt voor jou als Hip Hop?’ geven Rotterdammers in deze dynamische installatie antwoord met een afbeelding. Deze staat voor hen symbool voor dit gevoel. Voor de een betekent dit gevoel een bijzonder moment of een herinnering. En voor de ander een specifiek perspectief.

fotocredits
Fotocredits: Lisbeth Luft

Heb je zelf een plek die voor jou aanvoelt als Hip Hop?

In aanloop naar een Hip Hopgerelateerde tentoonstelling die in het najaar opengaat, wordt er op dit moment gewerkt aan een installatie die de komende tijd wordt aangevuld. Bezoek de installatie in ons museum en zie meer betekenisvolle plekken. Heb je zelf een plek die voor jou aanvoelt als Hip Hop? Deel het met ons via HipHop@wereldculturen.nl

 

Fotocredits headerbeeld: Nomad van Doorn