Samantha Coleridge
1 maart 2020

Roffa's Creators | Samantha Coleridge

Roffa's Creator Samantha

De ondernemende Samantha Coleridge neemt je als contentcreator mee op avontuur in het Wereldmuseum. Met humor, nieuwsgierigheid en positieve energie ontmoet deze geboren Rotterdamse globetrotter de verschillende werelden in Rotterdam.    

Arts, presentatrice, actrice en programmamaker

Samantha heeft tijdens het binnenslepen van haar artsenbul, met veel plezier meteen ook haar eerste stappen gezet als presentatrice, actrice en programmamaker. Op het eerste oog wellicht een vreemde, maar ook interessante combinatie, die haar onderscheidt. Als programmamaker, presentator en verslaggever werkt ze sinds een aantal jaar mee aan programma’s en festivals. 
In haar vrije tijd, is Samantha graag onderweg en veelal op reis, met een camera, humor en haar nieuwsgierigheid op zak. Als ze vervolgens een uniek vintage kledingstuk of object vindt, waar een goed verhaal achter schuilt, kan haar dag niet meer stuk. Ervaringen en belevenissen, is what it's all about for this lady. Voeg daar een willekeurige voorbijganger aan toe met een ‘inspirend en intrigrerend’ verhaal, en haar volgende item is wellicht geboren.
 

Happy Chinese New Year!

In Nederland wordt door de meeste mensen het nieuwe jaar in de nacht van 31 december op 1 januari gevierd. Maar niet iedereen viert het nieuwe jaar hetzelfde moment. In China bijvoorbeeld wordt wel twee weken het nieuwe jaar gevierd. Er is vuurwerk, drakendansen en het huis wordt goed schoongemaakt. Ook in Rotterdam vieren we het Chinese Nieuwjaar!

Sam ging alvast richting de West-Kruiskade en nam ter voorbereiding al even een kijkje in Studio-Zi waar ze spreekt met getalenteerde Chinese Kunstenares Sofie Xie en haar dochter Lulu Fan. Bekijk de vlog en leer meer over het jaar van het Varken, gelukssymbolen en hoe je helemaal zen wordt tijdens het thee drinken.

 

Bezoek aan het Kotomuseum

Samantha ging op reis naar Suriname. Voor het Wereldmuseum bracht ze meteen een bezoek aan het Kotomuseum in Paramaribo. In gesprek met Christina Henar en Natasha Ristie kwam ze meer te weten over de koto en angisa. Bekijk de vlog en leer meer over de geschiedenis van de koto.

Voorbereiden op het zomercarnaval

Sam nam een kijkje achter de schermen in de tropische wereld van veren en kostuums. Ze ging op bezoek bij Kingdoms Under The Sun Carnivalgroup & Dutch Soca Lovers. Met Rossini van Wijk & Dey Cruz keek ze mee bij de laatste voorbereidingen aan de kostuums voor de parade van het zomercarnaval in Rotterdam.