Art Rocks-Museum Boijmans en van Beuningen Rotterdam

Hoe werkt het?

Deelnemen aan Art Rocks

Muziekcompetitie Art Rocks is de grootste Nederlandse wedstrijd die muziek en beeldende kunst samensmelt. Art Rocks daagt muzikanten uit zich voor een lied te laten inspireren door een kunstwerk. In 2020 zijn er ruim 100 kunstwerken en objecten geselecteerd waar muzikanten zich door kunnen laten inspireren. Deze werken behoren tot de collecties van 15 toonaangevende Nederlandse musea. Lees op deze pagina hoe je kunt deelnemen aan de competitie.

Wat moet je doen?

Stap 1: Kies een kunstwerk uit de selectie. 

Stap 2: Schrijf een track geïnspireerd door dit kunstwerk en neem deze op. Dit hoeft niet professioneel opgenomen te worden. 

Stap 3: Upload je track op YouTube (private link mag ook!) en meld je hier aan om mee te doen met Art Rocks.

Stap 4: YOU ROCK!

Hulp nodig? We organiseren gratis masterclasses songwriting in samenwerking met Popsport. Deze worden gegeven door onze ambassadeurs en Popsport coaches die alle ins & outs met jou delen over het maken van een song bij een kunstwerk. Doe er je voordeel mee en meld je aan!

Wie kan er mee doen?

Iedereen vanaf 14 jaar kan deelnemen aan Art Rocks. De muziekcompetitie is zowel voor beginnende als professionele muzikanten. Elke muziekstijl is welkom en de grootte van een muziek-act is ook vrij: van soloartiesten tot twaalfkoppige orkesten. Wel dient de act er rekening mee te houden dat de (technische) mogelijkheden voor het optreden in een museum beperkt zijn.

Wat kun je winnen?

  • Een optreden in het museum, naast je gekozen kunstwerk
  • De finalisten winnen een optreden in Paradiso
  • De winnaar krijgt een geldprijs van €1000
  • Overige prijzen worden nog bekend gemaakt

Voor vragen over de competitie en het aanmelden mail naar: cas@artrocks.nl

Stroomschema
Stroomschema Art Rocks