Kevin Osepa

Over Kevin Osepa

Identiteit van Afro-Caribische jongeren in postkoloniale wereld

In het werk van fotograaf en filmmaker Kevin Osepa (1994, Curaçao) draait het vaak om de identiteit van Afro-Caribische jongeren. Een wereld waarin de realiteit van het dagelijks leven en de magische wereld van de Caribische religie Brua naast elkaar bestaan. In IDENTITIES zijn onder andere de film Watamula en de installatie Riku van zijn hand te zien. Hierin verbindt Osepa deze werelden met ideeën rondom masculiniteit en gender in de Curaçaose en Nederlandse samenleving.

De thema's die hij onderzoekt hebben vaak een autobiografische basis, maar verbinden zich al snel met wezenlijke maatschappelijke vraagstukken over een collectieve identiteit en de rol van gender. In de tentoonstelling IDENTITIES toont Osepa drie verschillende werken waarin hij reflecteert op de rol van religie, masculiniteit en de perceptie van gender.

Over de kunstenaar

In 2017 studeerde Osepa af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en werd genomineerd voor de  Steenbergen Stipendium en de ING Award. Er verschenen verschillende artikelen over zijn werk in o.a. Trouw en Volkskrant Magazine. In 2018 werd hij de jongste kunstenaar ooit die werd genomineerd voor de prestigieuze Volkskrant-kunstprijs.

Kevin Osepa
Blou Blous - Kevin Osepa