Delicia Celik komt als partyfotograaf op verschillende feesten. Voor het Wereldmuseum duikt zij het uitgaansleven in, binnen verschillende subculturen.
Roffa's Creator Delicia
Wil je meekijken in het uitgaansleven binnen verschillende subculturen in Rotterdam? Laat je door partyfotograaf Delicia Celik meenemen op avontuur. Wie zijn de mensen op een metalparty en waarom zijn zij daar? Of waarom kies je voor een hiphopfeest in plaats van techno party? De komende tijd zoekt Delicia dit voor je uit in de fotoserie Fissa.
Horeca avond
Wie ben je en wat is je leeftijd?
Mijn naam is Hani Asfdaai en ik ben 32 jaar.
Ik ben eigenaar van bar Restaurant Noah.
Wat maakt een horeca avond nou zo bijzonder?
Het is een avond waar alle horeca tijgers zelf even los kunnen gaan. Dit zorgt voor een hele gezellige sfeer. Het is een complete avond vol met goede service, muziek en drank. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Het is echt een totaalplaatje. Ik denk dat een combinatie van dit alles het zo’n succesvolle avond maakt.
Transgender
Wie ben je en wat is je leeftijd?
Mijn Naam is Bella Pattinasarany en ik ben 28 jaar oud. Ik houd me bezig met Voguing, dat is een dansstijl die diverse poses imiteert van modellen die veelal de cover van het tijdschrift Vogue sierden, en zo naam gaven aan deze dans. Dit doe ik onder andere bij the Kiki House of Angels.
Maar voornamelijk bij The Iconic House of Mizrahi. In het weekend werk ik als deurhostess, zeg maar gerust door-bitch bij The Suïcide Club.
Hoe zou je de cultuur kunnen omschrijven?
Dan zou ik zeggen: strong, free, beautiful, wide, diverse,
Maar de transgender community is niet echt een cultuur, we zijn gewoon mensen.
Alleen is het acceptatiebeeld in de maatschappij anders, waardoor sommige normale dingen lastig zijn voor een transgender persoon. Binnen de LBGTQ-community is een plek waar er ruimte is voor ruimdenkende mensen, ongeacht de sexen of afkomst. Diversiteit wordt geaccepteerd en vaak zelfs geprezen. Ik als transgender vrouw kan me hierbinnen wat makkelijker op me gemak voelen aangezien er een groter acceptatie beeld is. Ik ben blij met de personen uit de trans-community die voor verandering staan en hunzelf te durven te laten horen. Hierbij denk ik aan mensen als Laverne Cox, Leiomy Maldonado en Valentijn de Hingh. Het is goed dat er in de media meer aandacht is, maar “trans is not just a trend, we are human!”
Wat trekt je aan deze community?
Het is iets waar ik vanzelf mee te maken kreeg als transgendervrouw.
Maar het is niet dat ik er bewust voor gekozen heb. Ik houd namelijk van groot- en ruimdenkende mensen.
Het maakt me dan niet uit of je nu wel of niet uit de LBGTQ-community komt of niet. Ik kan net zo goed bevriend raken of omgaan met een heteroman, als hij maar een open gedachtenveld heeft.
Alleen is het jammer dat de omgeving waarin we leven vaak beperkt aanvoelt, waardoor ik wel eens het gevoel heb dat ik me in moet houden. Omdat ik anders anderen afschrik of mezelf in de problemen werk. Dat is een vervelend gevoel voor mij, maar ook voor de mensen om me heen. Ik ben het liefst volledig mezelf! Lekker uitgesproken. Iedereen zou toch zichzelf moeten kunnen zijn?
Het nachtleven van de gay cultuur
Wie ben je en wat is je leeftijd?
Ik ben Marc Asmus Roderwijn, 27 jaar en heb een groot aandeel gehad in het Rotterdamse nachtleven.
In hoeverre is dit een cultuur?
Er kan zeker gesproken worden van een cultuur. Het is namelijk meer dan een avondje uitgaan. Er hangt een hele levensstijl aan vast. Het nachtleven heeft mij altijd al geboeid. Van feesten hosten tot performen op festivals, ik vind het allemaal leuk! Ik wilde graag wat voor de Rotterdamse uitgaansscène betekenen. Daarom zijn mijn beste vriend Ramjan en ik, samen bekend onder de naam Ramjan + Roderwijn, ook feesten gaan organiseren. Dat bevalt ons heel goed.
Hoe zou je deze cultuur definiëren?
Het is een cultuur die zich nog steeds aan het ontwikkelen is in Rotterdam. Het wordt met dag groter en vernieuwender.
Wat trekt je aan aan deze cultuur?
De extravagantie! Dat miste ik enorm in het uitgaansleven. Dat is ook de reden dat we Ramjan + Roderwijn zijn opgestart. Samen willen wij dat gevoel weer terug laten komen in Rotterdam.
Delicia in de Fetisjwereld
In deze serie is Delicia in de Suicide Club waar ze de Fetisjwereld in duikt. Bekijk de foto’s en lees het interview om er achter te komen hoe het er diep in de nacht aan toe gaat.
Wie ben je en wat is je leeftijd?
Ik ben Juan Carlos 20 lentes jong, ik kom uit Rotterdam en mijn roots liggen in Colombia.
In hoeverre is dit een cultuur?
Als je echt diep in de festisj scene zit dan kun je het echt een lifestyle noemen. Dan spreek je wel van een bepaalde cultuur. Persoonlijk draag ik deze kleding puur voor de looks en om mezelf een bepaald gevoel te geven. Als ik naar een festisj feestje ga, dan is dat omdat ik dan helemaal los kan gaan met mijn kleding. Er zij geen grenzen en niets is te gek!
In het dagelijks leven zou ik deze kleding ook dragen maar dan houd ik het een beetje netjes. Althans een soort van netjes dan.
Hoe zou je deze cultuur definiëren?
Dat is een goede vraag..
Ik denk dat ik deze cultuur zou kunnen omschrijven als sexy en openminded.
En misschien ook wel een tikkeltje duister.
Wat trekt je aan, aan deze cultuur?
De mode! Ik ben stylist dus het gevoel voor mode zit in mij.
Ik kan mijn personality heel goed uiten door gebruik te maken van bepaalde looks en kleding. De fetisj kledingstijl spreekt me heel erg aan, omdat ik persoonlijk van donkere kleuren en mysterieuze materialen en stoffen houd. Leer, lakleer, latex en fishnet vind ik geweldig! Als ik kleding van deze stoffen zie hangen in de winkel wil ik ernaar kijken, het aanraken maar het vooral hebben!
Metal in Baroeg
Delicia ging naar Baroeg in Rotterdam waar ze de Metal wereld in dook. Bekijk de foto’s en zie hoe het er in diep in de nacht aan toe gaat.