Rodney, carnavalskostuum. Rotterdam

Rodney

Een echte gangmaker!

Rodney is een bekend gezicht in de Superstraat. Burendag grijpt hij aan om zijn grote plan bekend te maken: hij wil een nieuwe kindergroep oprichten om mee te doen aan het Zomercarnaval! 

Zomercarnaval Rotterdam

Rodney komt van Aruba en viert al zo lang als hij weet carnaval. Toen hij naar Nederland kwam, ging hij meteen meedoen met het Zomercarnaval in Rotterdam. Hij is groepsleider en ontwerpt en maakt kostuums. Het hele jaar is hij bezig met de voorbereidingen voor de grote straatparade in de zomer. Rotterdam staat dan een dag op z’n kop. Iedereen is verkleed, er wordt muziek gemaakt, mensen dansen samen en dragen de prachtigste kostuums.

Bewonder carnavalskostuums en dans mee

In Rodney’s wereld kan je carnavalskostuums bewonderen. Elk jaar verzint hij met zijn groep een thema. Wie zou jij willen je zijn als je alles mocht wensen? Een zeemeermin, een koning, een kleurige bloem, of een leeuw? Bij Rodney kan je je eigen kostuum ontwerpen. En Rodneys vrienden Lita, Rossini en Remses leggen je graag de basis uit van drie dansen die bij het carnaval horen. Dans jij mee?!