Soña Lee, Wereldmuseum illustrator
1 October 2019

Roffa's Creators | Soña Lee

Eigenzinnige illustraties

Soña Lee woont in Rotterdam, komt uit Zuid-Korea en is illustrator. Komende tijd laat zij zich inspireren door de collectie van het Wereldmuseum en creëert illustraties in haar eigenzinnige stijl. Ze laat zich in haar werk inspireren door haar eigen fantasiewereld en denkbeeldige wezens. Je herkent haar werk aan bijzondere figuren, grappige verhalen en levendige kleuren.

 
Sona Lee
Inspiratie op Balinese schilderijen

 

Sona Lee
Op de verschillen na zijn we hetzelfde: MENS!

 

Soña Lee, illustratie Wereldmuseum
Het Wereldmuseum beschikt over één van de meest toonaangevende Asmat collecties ter wereld. Sona heeft zich voor deze illustratie laten inspireren door de verhalen van de Asmat-bevolking.
Soña Lee, Wereldmuseum Ons Verhaal
De watergodin Mami Wata (Moeder water) is een complex symbool uit Afrika met meerdere betekenissen waaronder een voedende moeder, leverancier van rijkdom, genezer van lichamelijke en geestelijke kwalen en de belichaming van gevaren en verlangens.
Soña Lee, illustratie Wereldmuseum
Hier zijn mensen over de hele wereld te zien met verschillende culturen in verschillende tijden. Wat ons ondanks de verschillen hetzelfde maakt is dat wij allemaal onder dezelfde zon leven. En onze antwoorden zoeken we in de maan en de sterren.