HA!R POWER

De campagnebeelden van HA!R POWER

Wellicht dat je een van deze campagnebeelden van de tentoonstelling HA!R POWER al eens online of op straat voorbij hebt zien komen. Wat laten deze foto’s zien?

De hagedissenpruik van Tomihiro Kono

De Japanse pruikenmaker en haarstylist Tomihiro Kono onderzoekt al twintig jaar de relatie tussen identiteit en haar. Hij werkte onder meer met artiesten als Björk en Junya Watanabe.

Tomihiro ziet pruiken als middel om mensen te laten ervaren hoe veelzijdig hun eigen identiteit is. Deze hoeft niet gebonden te zijn aan geslacht of leeftijd. Voor de Lizard wig liet de Japanse pruikenmaker zich inspireren door -de naam zegt het al- de hagedis. Deze pruik is ook te zien in HA!R POWER.

Hair power

Geen haar

Het 19-jarige model Gina Molkenboer koos er op haar twaalfde voor om al haar haar af te scheren. Een voor haar leeftijd bijzondere keuze, maar Gina was er in haar eigen woorden ‘klaar mee’. Op haar zevende werd de haaraandoening alopecia areata bij haar geconstateerd, nadat ze op haar achterhoofd kale plekjes kreeg.

Voor het campagnebeeld van HA!R POWER werd Gina gefotografeerd door Kevin Osepa, wiens werk ‘Sinta Ketu’ ook in de tentoonstelling te zien is. Gina draagt hier de haaroorbellen van beeldend kunstenaar Fleur Ouwerkerk, die de drager van haar wearable art de schoonheid van haar wil laten ervaren zonder dat je zelf deze stijl aan hoeft te nemen.

Campagnebeeld 2