Header
Vanaf 1 december

Kolonialisme en Rotterdam

Op 1 december opent de tentoonstelling Kolonialisme en Rotterdam

De tentoonstelling toont hoe de wereldwijde erfenis van Kolonialisme doorwerkt in de stad en waar lokale, nationale en internationale geschiedenissen samenkomen.

De tentoonstelling toont hoe de wereldwijde erfenis van kolonialisme doorwerkt in de stad en waar lokale, nationale en internationale geschiedenissen samenkomen. De thema’s in de tentoonstelling gaan over het heden en verleden. Over de groei van de stad als gevolg van kolonialisme en de Rotterdamse kades als plek van vertrek en aankomst. En over de doorwerking van het koloniaal verleden in tradities en nieuwe stadscultuur, hoe de verheerlijking van het verleden terugkomt in straten en museumcollecties en wat de impact is op denkbeelden en maatschappelijke verhoudingen. 

Kruidnagel

Wereldmuseum Rotterdam toont deze stadsgeschiedenis in relatie tot wereldgeschiedenis aan de hand van meer dan 336 objecten uit de eigen én andere Rotterdamse collecties. Zo zijn kunstwerken, documenten en objecten te zien uit het Stadsarchief Rotterdam, Museum Rotterdam, Maritiem Museum en Boijmans van Beuningen. Ook Rotterdamse, nationale en internationale hedendaagse kunstenaars tonen hun werk en Rotterdammers komen aan het woord. Hoe geven zij geschiedenis door? 

Steeldrum