genderful world
Voxpops

Hoe Genderful is Rotterdam?

In een serie voxpops gaat reporter Jamaal Hussein opzoek naar hoe genderful Rotterdam is. Wat weten we eigenlijk over de geschiedenis van de lgbtqa+ community? En hoe bekend zijn de queerdagen? Bekijk de voxpops en leer meer over hoe genderful jouw wereld is.

In een genderful world mag iedereen zichzelf zijn

Maar wat vinden de mensen in Rotterdam daarvan? Jamaal Hussein gaat voor ons op pad en onderzoekt het in een serie voxpops. Krijg een impressie van hoe genderful Rotterdam is. #VIERDELIEFDE

Teaser

Voxpop 1 - Mannelijk of vrouwelijk?

In sommige culturen worden hakken door mannen en vrouwen gedragen. In de eerste voxpop spreekt Jamaal Hussein met verschillende Rotterdammers. Bekijk de voxpops en leer meer over hoe genderful jouw wereld is. 

Voxpop 2 - Queer geschiedenis

Weet jij wanneer het eerste homohuwelijk ter wereld was? Of gaat er een belletje rinkelen bij de naam Marsha P. Johnson? In deze voxpop gaat Jamaal Hussein op zoek naar de echte kenners van Queer geschiedenis.

Voxpop 3 - Kleding

In de Genderful world van Jamaal Hussein is een kledingstuk niet te koppelen aan gender of seksualiteit. Maar hoe denkt Rotterdam daarover? In deze voxpop zoekt Jamaal het uit.

Voxpop 4 - Paarse Vrijdag

Transgender day of remembrance of Paarse Vrijdag, er zijn verschillende dagen in het leven geroepen om de queer gemeenschap een hart onder de riem te steken. Maar wat weten we er eigenlijk van? In deze voxpop voelt Jamaal Hussein de Rotterdammers aan de tand.

Voxpop 5 - Kennistest

Tegenwoordig kun je, je op allerlei manieren identificeren. Maar als je dat doet, weet iedereen dan wel wat je bent? Jamaal Hussein zoekt het uit in een kennistest in Rotterdam.

Voxpop 6 - Voor mannen of voor vrouwen?

Zijn hakken voor mannen of voor vrouwen? Reporter Jamaal Hussein stond op de Lijnbaan in Rotterdam en ging opzoek naar het antwoord. Bekijk hier het resultaat.

Voxpop 7 - Hoe Genderful ben jij?

In de gendervolle wereld van reporter Jamaal Hussein mag iedereen zichzelf zijn. Maar hoe zit dat in jouw wereld? Bekijk de voxpop en zie hoe Rotterdam erover denkt.