gyor moore

What a genderful city

In het kader van de tentoonstelling What a Genderful World gaan we in gesprek met mensen uit de queer-community in Rotterdam, en delen zij hun visie met jou over gender.

‘In Rotterdam gaat alles een tikkeltje langzamer’ - Design activist Gyor Moore

Gyor, je bent betrokken bij Paarse Vrijdag. Waarom besloot je je daarvoor in te zetten?

Eerder heb ik met het Wereldmuseum samengewerkt en ben al jaren werkzaam in de kunst- en cultuursector. Musea is daar dan ook een groot onderdeel van. Ik grijp elke kans aan om ervoor te zorgen dat de wereld een stukje meer gelijk word. Paarse Vrijdag bestaat al een tien jaar, maar is toch nog een redelijk onbekend concept. Het moet net zo bekend zijn als Pride. Het gaat over solidariteit voor de gemeenschap. Het is...Lees het interview.

'Het is belangrijk om elkaar te blijven vieren' - Mede-oprichter Klauw Collective Fenna de Jong

Fenna, je noemt jezelf een creative mind en inmiddels ben je al jaren werkzaam als fotograaf. Hoe heb je de liefde voor het vak ontdekt?

Dat is op vroege leeftijd begonnen. Ik was altijd al in de weer met oude filmcamera’s. Ik heb de HAVO gedaan, maar eigenlijk wilde ik naar een creatieve school. Nadat ik de middelbare school had afgerond kon ik mij volledig focussen op fotografie en film. Met een oude handycam filmde ik mijn vrienden als we aan het chillen waren. Ze dansten, deden gek en ik maakte... Lees het interview